Welkom » Over ons

Over ons

Wij zijn Dick en Margriet van de Lagemaat en hebben in 2002 een zorgboerderij gestart. Op onze boerderij bevinden zich 400 vleesvarkens, 80 melkkoeien en 50 kalveren/jongvee. Op onze zorgboerderij worden wij geholpen door een aantal hulpboeren en boerinnen. Dit zijn mensen die ver van de arbeidsmarkt staan of willen re-integreren of komen voor zinvolle dagbesteding (alle leeftijden). Het geeft ons iedere dag weer voldoening om op onze manier iets voor een ander te betekenen en mensen weer te zien groeien, daar doen we het voor!


Wij zijn David en Rianne van de Lagemaat en wonen sinds voorjaar 2020 op de boerderij.  De dagelijkse zorg voor de dieren, maar ook het werken met de bezoekers behoort nu ook tot onze werkzaamheden. Het biedt ons veel voldoening en iedere dag gaan we weer met veel plezier en frisse moed aan de slag. We vinden het fijn om iets voor anderen te kunnen betekenen en zijn dankbaar als iedereen weer een fijne en zinvolle dag heeft gehad. We hopen dit nog lang te mogen blijven doen!


Ik ben Jacolien Davelaar en werk sinds 2014 op de Groote Fliert met veel plezier. Een aantal dagen in de week doe ik de administratie voor de zorg. Daarnaast begeleid ik de jeugd tijdens dagbesteding en logeren. Wat is het fijn als mensen, groot en klein, een plaats kunnen krijgen in de samenleving en wat een voldoening geeft het als dit samen met anderen vorm gegeven kan worden. Waar ik blij van word? Als het thuisfront aan het einde van de dag weer nieuwe energie heeft en de deelnemers een fijne, nuttige en leerzame dag op de boerderij hebben gehad.

Samenwerkingspartners

 

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.